Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

FESTA MAJOR DE SANT ROC

Barbens celebra el 8 de novembre la Festa de Sant Roc en honor al seu patró.

Programa Sant Roc 2022

12 h Missa a l'església parroquial de Santa Maria

17 h Processó en honor a Sant Roc

18 h Concert de música clàssica a l'església: Un passeig per Europa, a càrrec del Sextet de corda de la Camerata Granados

Descripció:

La Camerata Granados és una formació musical impulsada pel jove director d’orquestra lleidatà Pau Romero-Andreu. Nascuda la tardor del 2021, aplega 15 músics (segons el repertori), majoritàriament de les comarques de Lleida, d’entre 20 i 30 anys, que estudien el grau superior d’interpretació o que ja l’han acabat, i que busquen aportar una nova visió amb un format diferent i atractiu dins el món orquestral, més reduït, i oportunitats per demostrar el seu talent.

 Formació:

Alba Panadés – Violí

Joan Carles Pérez – Violí

Josep Enric Puig – Viola

Santiago Romero – Viola

Jesús Valls – Violoncel

Edmon Bosch – Violoncel

Programa:

Nocturn núm. 1, op. 70 de G. Martucci. Arr.

Capriccio, Op. 85, TrV 279a de Richard Strauss

String sextet in Bflat Major, op. 92 de Vincent D’Indy

Descripció:

Tres compositors romàntics de tres nacionalitats diferents. Ells són l’italià Giuseppe Martucci, l’alemany Richard Strauss i el francès Vincent D’Indy. Cadascuna de les seves composicions està envoltada de diferents estils, amb reminiscències a altres compositors, amistats o llocs on havien estat.

Martucci va ser un compositor inspirat en la música romàntica de l’Europa Central. Wagner, Brahms i Schumann eren alguns dels seus referents. Malgrat l’emmirallament cap al nord, mai va oblidar les seves arrels italianes i, per aquest motiu, les seves composicions transmeten l’equilibri entre ambdós caràcters, el mediterrani i el centreeuropeu. En el Nocturn núm. 1 op. 70 s’aprecia aquesta particularitat i remarca l’esperit italià jugant amb melodies de compositors coetanis com Puccini, Mascagni i Cilea.

El cèlebre compositor Richard Strauss, conegut per la seva gran obra Així parlà Zaratustra, va estrenar un gran nombre d’òperes, entre les quals es troba Capriccio. L’òpera està basada en el llibret de Giovanni Battista Casti per a l’òpera d’Antonio Salieri, Prima la música dopo le parole (1786). D’aquesta obra en va sortir un extracte per a sextet de corda, destacant que l’inici de l’òpera no és una obertura sinó una introducció amb aquesta formació.

Fundador de l’Schola Cantorum de París, D’Indy va ser un compositor francès de finals del romanticisme. La seva música es caracteritza pel seu caràcter conservador, tenint en compte que a principis del segle XX van sorgir els moviments contraris a la tradició i l’harmonia musical.

Galeria d'imatges