Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

9 i 10 d'octubre: XII Jornades d'estudis del Pla d'Urgell i Jornades Europees del Patrimoni a Barbens

DIMARTS 28 SETEMBRE 2021

Avui s'ha presentat en roda de premsa el programa de les XII Jornades d'Estudis del Pla d'Urgell, ja anunciades des del juliol, i també les Jornades Europees del Patrimoni, previstes per als dies 9 i 10 d'octubre respectivament.

La presentació ha anat a càrrec de Jaume Suau, president del Centre de Recerques Mascançà, i Andreu Benet, alcalde de Barbens, coorganitzadors d'aquestes activitats. Ambdues jornades s'adrecen a tothom qui tingui interès per la cultura, el coneixement i la difusió del patrimoni local i comarcal, siguin de Barbens, de la comarca o d'arreu.

9 d'octubre: XII Jornades d'Estudis del Pla d'Urgell

Horari: de 9 a 14 h

Lloc: sala de plens de l'Ajuntament de Barbens

Presencialment i també retransmeses pel canal de Youtube Ajuntament Barbens

Les Jornades, que cada any tenen lloc en un poble diferent del Pla d'Urgell, es consoliden com a important font d’estudis de la comarca. Enguany se celebra la XII edició a Barbens. La ponència inaugural anirà a càrrec de Pere Lavega, Burgués, amb el títol El joc tradicional i popular a la comarca del Pla d'Urgell. Lavega és president i membre fundador de l’Asociación Europea de Juegos y Deportes Tradicionales, doctor en Activitat Física i Ciències de l’Esport i catedràtic de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). Les tretze comunicacions posteriors versen sobre temes com la història, l'antropologia, la musicologia, el teatre, la literatura, la biologia, la sociologia i l'educació en l'àmbit del Pla d'Urgell.

Descarregueu-vos el programa amb tota la informació de les ponències al final de la pàgina.

10 d'octubre: Jornades Europees del Patrimoni

Hora: 12 h

Punt de trobada: plaça de l'Església

Les Jornades europees del patrimoni són una iniciativa que es du a terme a Catalunya des de 1991 i que darrerament al Pla d’Urgell les organitza el Centre de Recerques Mascançà.

Es tracta d’una visita guiada a llocs emblemàtics del poble (església, nucli antic, creu de terme, castell i espais d’exposició agrícola). La visita anirà a càrrec de Joan Yeguas de Mascançà i dels nostres historiadors locals, Josep Canela i Joan Planes. No hi ha inscripció prèvia. Tothom hi és convidat, sigui de Barbens com forani.

Esperem que aquesta jornada sigui una manera de conèixer i valorar la riquesa patrimonial del nostre poble i de la comarca en general.

Les Jornades a l'agenda de Patrimoni de la Generalitat.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges