Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya agrària: agents cívics i espai de cribatge

DIJOUS 27 AGOST 2020

Des d’avui 27 d’agost, Barbens compta amb la presència de dos agents cívics amb l’objectiu de conscienciar la població de complir les normes sanitàries de prevenció i contagi de la Covid-19, especialment entre la població temporera.

Des de de fa uns mesos, l’Ajuntament de Barbens treballa per minimitzar l’impacte de la Covid- 19 en la campanya agrària amb coordinació amb els departaments de la Generalitat (Salut, Treball, Afers Socials i Famílies i Agricultura), els consell comarcals del Pla d’Urgell i l’Urgell, els ajuntaments veïns i els pagesos del poble.

S’han fet reunions periòdiques amb els pagesos per informar-los dels protocols sanitaris i qüestions relatives a la contractació de personal amb la col·laboració d’Unió de Pagesos i s’ha elaborat un cens de la població temporera per ajudar a fer un control epidemiològic en cas de possibles contagis.

Des de finals de juliol, està preparat un espai de cribatge o d’aïllament per a persones sospitoses de tenir Covid-19 que no poden aïllar-se al seu domicili mentre esperen els resultats de les PCR, que poden trigar entre 1 o 3 dies. Aquest espai està ubicat a les casetes del camp de futbol i té una capacitat per a 7 persones. Si la prova PCR donés positiu, es traslladarien les persones afectades als espais habilitats de la regió de Lleida per passar-hi la quarantena (el que les autoritats determinin). El dissabte 22 d’agost vam tenir el primer cas, que per complicacions de salut va ser traslladat a l’hospital abans de saber el resultat de la PCR, el qual es va confirmar com a positiu.

També s’està en contacte permanent amb els Mossos d’Esquadra que, conscients de l’elevat nombre de temporers al nostre poble, s’han compromès a intensificar la vigilància i el control en especial d’aquelles persones amb situació irregular.

Agraïm la bona predisposició i col·laboració del sector pagès del nostre poble, així com també de la resta de sectors (empreses, comerços...) i de la població en general pel gran esforç que s’ha fet des de l'inici de la pandèmia i també pel que s’està fent en aquests moments. Recordem que és responsabilitat de tothom prevenir el contagi del Coronavirus i fer del nostre poble un espai segur. Distància + Mans + Mascareta