Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica de la 39a Fira de la Poma

DIMECRES 19 OCTUBRE 2022

Enguany hem celebrat la Fira de la Poma més femenina. El protagonisme l'han tingut les pomes i les dones.

Cinc dones emprenedores rurals del nostre poble van participar en l'acte del Dia Internacional de la Dona Rural el dissabte 15 d'octubre, explicant la seua experiència i compartint les seues inquietuds actuals i reptes de futur: Mònica Benet, de l'agrobotiga de cal Passapius; Rosa Mari Pedrol, enginyera agrònoma i treballadora al Departament d'Acció Climàtica; Mònica Llobera, veterinària i estudiant de doctorat de Ciències i Salut Animal; Pilar Berenguer, doctora en enginyeria agrònoma i Dolors Gras, de la casa rural Cal Cinto. A la xerrada també hi va intervenir Teresa Jordà, consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Les dones van participar per primera vegada en la gimcana de tractors del diumenge 16 al matí. També van ser cinc: Anna Torres, Ester Pijuan, Mar Niubó, Gemma Moncusí i Grisel Minguet, i les dues primeres van guanyar.

Les dones també van ser les protagonistes de l'art, amb l'Ànnia Aragonès al capdavant; de la música amb la cantant Sònia Gobern i el seu grup Rock and Roll Vinilos; de les parades amb Mònica Benet, Pilar Berenguer, Lola Chacón i Rosa Maria Aragonès i de la cuina, amb la cassola de tros del sopar de dissabte, a càrrec de Nuri Benet del Xup-xup.

El divendres vam començar els actes de la 39a edició de la Fira de la Poma amb el Shopping Night a l'Espai d'Art Josep Aragonès i els concerts de grups locals amb el grup Rock and Roll Vinilos i DJ Alberto.

L'endemà al matí els actes es van concentrar a l'Ajuntament, amb la xerrada-tertúlia del Dia Internacional de les Dones Rurals, la inauguració de la Fira i de l'exposició de pintura col·lectiva del Grup d'art, a càrrec de la consellera Jordà. Al migdia, lo Pau de Ponts va amenitzar el vermut musical amb el castell templer com a escenari i els palots de fruita del Mossegapoma de decoració. Uns quants garrotims dedicats a les dones del poble van ser molt aplaudits pel nombrós públic assistent. A la tarda, els més petits del poble van participar en la cercavila infantil i en els jocs de cucanyes organitzats per les associacions de famílies de l'escola Sant Roc i de la llar d'infants Blau Cel. A la nit, vam poder gaudir d'una bona cassola de tros i un pastís de poma de cal Figuerosa de postres i, després, vam poder riure una bona estona amb el monòleg humorístic de Quim Vila i vam poder ballar amb l'orquestra Mediterrània.

Un esmorzar popular a càrrec del Futbol iniciava els actes del diumenge al matí, seguit de l'exposició de tractors, la Segona gimcana de tractors, amb les guanyadores Anna Torres i Ester Pijuan, i el concurs de "toreros" amb els guanyadors Gerard Atero, Marc Llobet i Mario Clavera. A la tarda, finalitzaven els actes al poliesportiu amb el concert i sessió llarga de ball amb l'orquestra Saturno. A la mitja part es van lliurar els premis dels concursos de dibuix i pintura i el de balcons, organitzats per l'Espai d'Art Josep Aragonès Zafrà, amb la relació de guanyadors següents:

Concurs de dibuix i pintura:

-Grup infantil: 1r Àlex Roch, 2n Bernat Garriga i 3r Pep Díaz

-Grup mitjà: 1a Martina López, 2a Xènia Molló i Lara Monistrol i 3r Ferran Escolà

-Grup grans: 1a Jana Pla, 2n Martí Pardo i 3a Evelina Petrula

Concurs de balcons: 

-1r: Oriol,  Elisabet i Àlex del Bullidor

-2n: Miquel i Anna Figuerola, carrer Domènec Cardenal

-3r: Diego, Mariona i Iris, carrer Ramon i Cajal

A més, durant tot el cap de setmana vilatans i forasters van poder visitar els diferents espais amb les decoracions amb pomes que havien preparat l'escola Sant Roc, la llar d'infants Blau Cel, el Jaume Benet i l'Ànnia Aragonès, l'exposició de pintures al voltant de la poma, les parades a la plaça de Catalunya i les firetes per als més petits.

Volem agrair la participació de tothom i, especialment, la implicació i la feina de les associacions de famílies de l'escola i la llar i el futbol sala per estar al capdavant de les barres i d'algunes activitats; del Jordi Solé, el Jordi López i el Jose Mateu (entre d'altres) per organtizar la gimcana de tractors i "toreros", al Josep i l'Ànnia Aragonès de l'Espai d'art, a la brigada de l'Ajuntament i a tota la comissió organitzadora de la Fira de la Poma. Sense vosaltres no hauria estat possible.

L'any que ve serà la 40a fira i alguns ja han començat a rumiar-hi. Ens hi acompanyeu?