Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Crònica del Segon Festival Cultural Camins dels Càtars a Barbens

DILLUNS 03 JUNY 2024

Barbens recorda el seu passat medieval en el Segon Festival Cultural Camins dels Càtars

El diumenge 2 de juny el castell templer de Barbens va acollir una jornada plena d’activitats culturals a l’entorn de la figura dels templers i dels càtars. 

Al matí es va dur a terme la presentació del projecte europeu Festival Cultural Camins dels Càtars, en el qual Barbens hi té una presència especial, i també les ponències dedicades a la divulgació històrica, en què hi van participar l’Associació Cultural Castell de Gardeny, l’Associació Ilercavònia, Els Amics dels Càtars i Associació Sapiència Occitana. En acabar es va realitzar una visita guiada a les dependències del castell templer i hospitaler de Barbens.

A la tarda va tenir lloc la presentació del llibre i exposició artística “Nisshoku” i el concert de poesia trobadoresca del grup Alegransa. La jornada es va acabar cantant les cançons tradicionals occitanes davant del llorer del pati del Castell, que pretén ser un espai de memòria del pas dels càtars per aquestes terres.

En resum, Barbens va recordar el seu passat medieval amb l’objectiu de preservar la memòria del poble, valorar el ric patrimoni cultural que posseeix, divulgar-lo i compartir-lo amb d’altres entitats i població en general.

Galeria d'imatges