Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira de la poma 2019

DIJOUS 31 OCTUBRE 2019

Barbens va celebrar el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre la 36a edició de la Fira de la Poma, la festa que marca la cloenda de la collita de la poma de Barbens, el prestigi de la qual és ben conegut.

La intenció d’enguany ha sigut recuperar les jornades tècniques agràries, adreçades als pagesos i organitzades conjuntament amb el Departament d’Agricultura. Els temes de les jornades han estat la solarització (sol per produir fred), la producció integrada i un taller infantil sobre gastronomia i salut.  A més, es va comptar amb la xerrada d’Amadeu Ros, president de la Comunitat de regants del Canal d’Urgell, sobre el projecte de modernització mediambiental dels canals d’Urgell.

El programa de la festa ha inclòs activitats lúdiques i populars. El divendres 25 a la nit va tenir lloc la nit jove, amb el grup de versions Her Majesty i el DJ Trio Kumbia al poliesportiu. El dissabte 26 al migdia es va fer el vermut musical amb el grup Sons de Sobretaula i servei de bar a càrrec de l’AMPA de l’escola Sant Roc. Posteriorment, es van inaugurar les exposicions d’art (pintura i escultura) a la sala de les Quadres. A la tarda va tenir lloc el 12è Correpoma – Milla de Barbens, amb més de 300 participants, un èxit any rere any. Al vespre es va fer el sopar de germanor i tot seguit l’espectacle L’home orquestra, de l’humorista Peyu i, per acabar, ball amb l’orquestra Mediterranea.

El diumenge 27, a les 12 h del migdia els més petits van poder gaudir de l’espectacle infantil Filikrusty al pati del Castell i, posteriorment, es va fer el 1r concurs de postres de poma, organitzat per l’Espai d’Art Josep Aragonès. A la tarda va tenir lloc el concert i ball posterior amb l’orquestra Saturno, amb venda de coca de recapte i de poma, a càrrec de l’AMPA de la llar d’infants del poble.

A més a més, durant tot el cap de setmana s’han pogut visitar les exposicions de pintura col·lectiva “La Poma”, d’escultures de Chabi Agudo i una exposició sobre les banquetes arbrades del Canal de la plataforma Canal Viu.  Els veïns i visitants a la Fira també han pogut veure una mostra d’eines agrícoles als espais d’exposició agrícola de Barbens.

Com a novetat d’enguany, els visitants han pogut participar en el Mossegapoma, un recorregut pels racons més emblemàtics del nostre poble, per conèixer-ne les propietats nutricionals i gastronòmiques i han pogut observar les decoracions per tot el centre històric, fetes per diversos col·lectius del poble: pagesos, centres educatius i associacions.

Amb aquesta festa, l’Ajuntament de Barbens ha volgut promoure un dels productes estrella del municipi i de la comarca, la poma, oferint un programa d’activitats esportives, culturals i festives per a tots els públics. El consistori valora molt positivament la Fira d’enguany, una fira que ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de pagesos, entitats i veïns.

Moltes gràcies a totes les persones que l'han fet possible.