Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fira de la Poma 2023

DIJOUS 28 SETEMBRE 2023

Benvolguts veïns / Benvolgudes veïnes,

Ens plau presentar-vos el programa d'actes de la 40a edició de la Fira de la Poma de Barbens, que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 d'octubre.

Enguany celebrem els 40 anys de la festa recordant els orígens de la festa, reconeixent l'empenta de les persones que la van iniciar i agraint la implicació de tot el poble per fer-la possible al llarg de tots aquests anys. Així, el dissabte al matí tindrà lloc una xerrada sobre els orígens de la festa amb la participació d'algunes persones que la van iniciar. També, a la sala 1 d'Octubre es podrà veure una exposició de cartells, programes, fotografies, vídeos, retalls de premsa i objectes dels primers anys de la festa, quan es guarnien tots els carrers del poble. El dissabte al vespre el pavelló es decorarà per l'ocasió per celebrar els 40 anys de la Fira de la Poma amb el tradicional sopar de germanor.

El programa d'actes està farcit d'activitats per a tots els públics. El divendres a la nit el jovent del poble podrà gaudir de la música dels DJ de Flaix FM. El dissabte al matí hi haurà un vermut al pati del Castell amb acompanyament musical del grup Folk a mitges. A la tarda, el gegantó Poma-Pometa de l'escola desfilarà pel poble acompanyat dels capgrossos de Barbens i els grallers de Castellnou de Seana i acabaran a la plaça de Catalunya, amb els jocs infantils. Després del sopar de germanor, hi haurà el concert de la Salseta del Poble Sec i el DJ Mike Taberns. El diumenge al matí es durà a terme la popular gimcana de tractors, amb la novetat del circuit infantil, a més de l'exposició de tractors antics i un esmorzar. A la tarda, les famílies podran gaudir de l'espectacle Heeelp, amb una poma com a protagonista. La festa acabarà amb el concert i ball de l'orquestra La Chatta. 

A més, durant tot el cap de setmana es podran visitar les exposicions de l'Ajuntament: 40 anys de la Fira de la Poma, Mostra de varietats de Pomes i Pintura col·lectiva La Poma del Grup d'Art. Diferents punts del nucli històric del poble estaran guarnits amb el nostre producte estrella: la poma de Barbens. Amb el Mossegapoma es pretén donar a conèixer diferents varietat de la poma de Barbens i convidar el públic assistent a tastar-les.

Aquesta festa no seria possible sense la implicació d'entitats i particulars que es troben els dimecres al vespre per preparar-ho tot. Mil gràcies!

Un any més, us convidem a participar en els actes de la Fira de la Poma, que enguany tenen un component de celebració important el 40è aniversari.

Gaudim-la!

Podeu consultar la programació en el document adjunt i al fullet que rebreu a casa.

Fitxers adjunts