Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Presentació ruta literària Maria-Mercè Marçal a Barbens

DIUMENGE 26 MARÇ 2023

El dissabte 25 de març l'Ajuntament de Barbens va presentar el tòtem de la ruta literària de Maria-Mercè Marçal a Barbens, amb la presència de Pepa Ardanuy, representant d'Ivars d'Urgell a la Fundació Maria-Mercè Marçal. 

El plafó o tòtem de la ruta, que ve a ser una continuació dels 13 punts que hi ha a la ruta literària d'Ivars d'Urgell, s'ha ubicat al carrer de Jacint Verdaguer de Barbens, entre la casa on va viure la Maria-Mercè i l'escola on va anar.

Després, la cantautora Meritxell Gené va oferir un emotiu i tendre recital poeticomusical davant del nombrós públic assistent i va presentar el nou poema musicat La nit em clava, el poema que figura al tòtem de Barbens en record als versos que va escriure la poeta sobre una escala que hi havia en aquella casa, l'escala fosca del desig no té barana.

Per acabar, es va fer una visita guiada a l'exposició Maria-Mercè Marçal a l'aula, uns materials pedagògics elaborats pel Centre de Recursos del Pla d'Urgell per divulgar la vida i l'obra de la poeta entre el públic jove.

Arrancava, doncs, ahir la primavera cultural de Barbens amb un acte d'homenatge a una de les millors escriptores catalanes dels nostres temps, que va tenir vinculació amb el nostre poble, una poeta dona, de classe baixa i nació oprimida, una poeta tres voltes rebel.