Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Primavera Cultural 2020

DIMARTS 03 MARÇ 2020

L’Ajuntament de Barbens presenta la Primavera Cultural 2020 amb un programa d’actes que inclou el feminisme, la literatura, la cultura popular, el teatre i la història local amb l’objectiu de promoure la cultura i el patrimoni local del municipi.

Començarà el 8 de març per commemorar el Dia de la Dona amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Wabi Sabi, la bellesa de la imperfecció, de la veïna Sara Caelles. El 14 de març la comissària de l’any Pàmies, Montse Barderi, serà l’encarregada de fer una xerrada sobre la vida i l’obra de Teresa Pàmies i també presentarà la seua darrera novel·la La memòria de l’aigua, a premi Prudenci Bertrana.  El dia 28 de març, Barbens acollirà la Trobada Gegantera del Pla d’Urgell, un esdeveniment important de cultura popular i reafirmació comarcal.

El 19 d’abril, els veïns del poble podran gaudir de l’obra de teatre La Rambla de les floristes, el clàssic de Josep Maria de Sagarra, a càrrec de la companyia Agropecuària. El 23 d’abril se celebrarà Sant Jordi. A continuació dels actes previstos a l’escola, s’obrirà la festa al poble amb l’espectacle infantil El traginer de contes, i es podran comparar llibres i roses al pati de l’escola.

Finalment, el 31 de maig es dedicarà a conèixer més el passat templer del castell de Barbens amb les visites guiades teatralitzades Templer per un dia..

Durant la Primavera Cultural es podran visitar a l’Ajuntament les exposicions següents: Wabi Sabi, la bellesa de la imperfecció, de la fotògrafa local Sara Caelles; Una literatura pròpia, dones escriptores, de l’Institut Català de les Dones; Dones amb turbant, de la pintora local Lola Chacón i els Gegants del Pla d’Urgell.