Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Trobada de colles geganteres del Pla d'Urgell

DISSABTE 03 SETEMBRE 2022

Estem molt contents d'anunciar-vos que Barbens serà seu de la trobada de Colles Geganteres del Pla d'Urgell, que havia quedat ajornada arran de la pandèmia. Es tracta de l'esdeveniment geganter més important de la comarca.
La 9a. Trobada de Colles Geganteres del Pla d’Urgell se celebrarà el dissabte 17 de setembre . A partir de 2/4 de 6 de la tarda, gairebé la cinquantena de gegants del Pla d’Urgell es concentraran al Pati del Castell per donar sortida a la tradicional cercavila gegantera pels carrers i places del municipi i realitzar els balls de lluïment. En el marc de la Trobada s’escolliran els gegants “Hereu i Pubilla del Pla d’Urgell 2022” i es proclamarà el títol Geganter o Gegantera d’Honor del Pla d’Urgell 2022 en reconeixement al compromís, la passió i l’esforç amb la cultura gegantera, al territori i a la comarca.
Data: dissabte 17 de setembre
Hora: 17.30 h
Lloc: pati del Castell 
Itinerari de la Cercavila: pati del Castell, plaça de Catalunya, carrer de Ramon i Cajal, plaça de Mestre Benet, carrer Urgell, carrer de Domènec Cardenal, carrer Major, plaça de Catalunya i pati del Castell.
Punts d'avituallament amb la col·laboració de Cal Passapius i l'Espai d'Art Josep Aragonès.
21 h sopar popular a la pista
Menú: coca de recapte amb llonganissa, poma o pera, aigua i vi. Preu 8 €. Inscripció als forns de pa fins al 13 de setembre.
Setmana prèvia (del 12 al 16 de setembre)
Exposició Un Pla Gegant, on es podran veure tots els gegants de la comarca.
Horaris: de dilluns a divendres de 9 a 15 h i dimecres i dijous de 16 a 18.30 h
Lloc: baixos de l'Ajuntament 
Activitats educatives:
-Dia 13 al matí: Escola Sant Roc
-Dia 13 a la tarda: Llar d'infants Blau Cel
-Dia 16 a la tarda: Escola d'Art Ànnia Aragonès
Volem fer un agraïment especial a la comissió organitzativa de Barbens, amb la participació de les associacions de famílies de l'escola i de la llar d'infants, l'Espai d'Art Josep Aragonès Zafrà i particulars.