Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Bullidor

A uns dos quilòmetres al nord de Barbens, trobem el nucli del Bullidor, que agrupa un petit nucli de cases al voltant de les restes del 20200516_205906.jpgcastell i de l’església de la Nativitat. S’hi conserva un gran portal adovellat, algunes finestres motllurades del segle XVI, el baptisteri afegit al segle XVIII (actualment a l’església de Barbens) i carreus amb marques de picapedrers. En aquest indret hi havia la creu renaixentista que és ara a la plaça de l’Església de Barbens. Al castell encara es poden apreciar restes de troneres, espitlleres i una petita torre, que donen fe de la fortificació que devia ser. A més, a les cases contigües, s’hi poden apreciar dos molins l’oli i vi, un a cal Jacques i l’altre a cal Pinós.

El camí de Barbens al Bullidor és avui en dia un recorregut força popular entre els barbetans. És un camí planer, està envoltat de conreus i fruiters i finalitza en una zona d’esbarjo per fer berenades al costat de l’església.

Al poble del Bullidor hi destaca la Tina, una construcció de fusta molt gran ubicada a cal Valls,IMG_1306.jpg que ha servit de lloc de reunió per a una colla d’amics nascuts a la dècada dels cinquanta del segle XX, a més d’altres celebracions locals.

20200516_205825.jpg